Syrië: weer gifgas op bestelling

Terwijl het Syrische leger de laatste jihadi’s uit Ghouta een vrije uittocht garandeert en de Syrische oorlog langzaam maar zeker een einde vindt, doet crazy Assad het alweer: een compleet nutteloze aanval met chemische wapens op de burgers van het stadje Douma. Het script is ondertussen bekend en voorspelbaar. De beelden van de door het westen ondersteunde en aan Al Qaida groepen gelieerde “Witte helmen” gaan de wereld over (wederom wordt gifgas zonder beschermende kleding behandeld), alle oorlogspartijen in het “Assad-must-go” kamp brullen om wraak en gerechtigheid en uiteindelijk is compleet onduidelijk, nadat de anti-Assad media-propaganda-shitstorm is gaan liggen, wie er eigenlijk achter de aanslag zit. Logica: iedereen behalve de Syrische regering. Onlogica en het “officiële verhaal”: de Syrische regering. Het enige wat de gifgasaanval van april 2018 nog “opvallend” maakt, is het feit dat deze er al weken aan zat te komen. Nu is duidelijk waar de hele “Skripal” onzin, de bijzonder ongeloofwaardige “Russische” aanslag met Sovjet-gif op een uitgerangeerde ex-spion in het Verenigd Koninkrijk, om draait. Niet alleen verraden Theresa May en de ondertussen tot Colin Powell 2.0 bevorderde Britse MiBu Boris Johnston voortdurend in hun verklaringen dat de zaak hemelhoog stinkt (“There is no alternative explanation”, “A nervegas as made in Russia”), inclusief constant veranderende verhaallijn over wat er nu in Salisbury gebeurd is, maar geven het dynamische duo met ondersteuning van EU en NATO ook keer-op-keer een motief voor de moordaanslag weg door te hameren op Rusland en de dekking die Poetin & Co Assad geven om weg te komen met gifgasaanvallen. Een weldenkend mens zou bijna gaan denken dat de “zaak Skripal” eigenlijk opgezet is om elke vorm van autoriteit die Rusland op het gebied van chemische wapens nog had het land te ontnemen.

En dan is daar nog president Trump. Schilderde Obama zijn “red line” ten aanzien van de inzet van chemische wapens in Syrië nog zelf, waarna de zogenaamde “selffullfilling prophecy” uiteraard uitkwam, en werd Obama nog “gered” voor militair ingrijpen in Syrië door Rusland en het Britse parlement (en werden de Syrische chemische wapens vernietigd, cq. gedumpt voor de kust van schulden-kolonie Cyprus), Trump kon daags na aantreden en na het mededelen dat de Amerikanen de “Assad-mus-go” lijn willen loslaten, rekenen op zijn eerste “gifgas-drama” in het Syrische theater waarna hij een paar kruisraketten op het land liet afvuren. Nu wil het toeval dat Trump daags voor chemo-2018 tijdens een toespraak liet doorblikken dat de USA hun illegale bezetting van Syrië en de Syrische olievelden willen opgeven en de “strijd-tegen-de-IS ™” (Assad-must-go via de achterdeur) door anderen willen laten opknappen. Gevolg: een aanval in het al teruggewonnen terreur-egelnest (enige strategische doel daar is het beschieten en terroriseren van Damascus) Ghouta. Dat is nog eens sterke tabak. En dan is daar nog de Franse president Macron. Ook hij schildert graag selffullfilling rode lijntjes ten aanzien van chemische wapens in Syrië. Logisch dat Assad dan naar die paar overgebleven vaten troep grijpt om alles ongedaan te maken waar zes jaar lang door de regering in Syrië voor gevochten is en de deur wijd open gooit voor meer illegale militaire interventies door het o, zo betrokken “westen”.

Zo wordt op het moment dat “Skripal” implodeert en de Syrische oorlog verloren is de cirkel rond gemaakt en staan nu US en bondgenoten met hun “rode lijnen” tegenover Rusland dat al aangegeven heeft terug te vechten als het “toevallig” in het oosten van de Middellandse Zee verzamelde wapentuig tot de aanval op Syrië overgaat.

Op basis van een sinds 2002 niet meer vertoond slecht rammelend, intelligentie beledigend en vooral tenenkrommend b-film script.

Advertenties

Een gedachte over “Syrië: weer gifgas op bestelling

  1. Het word tijd dat we Nederland terug pakken…uit die moordenaars kliek de Navo, Eu en springen van de schoot van Trump…terug naar de 7 provinciën.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s